Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски подкрепи днешния протест срещу

...
Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски подкрепи днешния протест срещу
Коментари Харесай

Оливер Спасовски подкрепи днешния протест срещу откриването на българския клуб в Охрид

Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски поддържа днешния протест против откриването на българския клуб в Охрид „ Цар Борис III ”, съобщи БГНЕС.

По време на формалното разкриване на клуба стотина души скандираха „ татари ”, „ българи фашисти ”. Част от тях хвърляха яйца и камъни против постройката където се намира българският клуб. На митинга имаше и югославски флагове с петолъчката от времета на диктатора Йосип Броз Тито.

„ Аз разбирам митинга на жителите. Аз персонално съдя откриването на сходен клуб в РСМ и по-специално в Охрид. Ние сме страна, която е родена при Народно-освободителна битка и тези придобивки би трябвало да бъдат съхранени и опазени. Само по този метод се опазва една страна. Аз и в идеологическо отношение съм последовател на тези политики ”, сподели още Спасовски в телевизионно изявление за Макфакс.

Според него „ би трябвало да се намерят нужните механизми за санкциониране, в това число и с отменяне на регистрацията на тези сдружения ”, за всичко, което наруава националните усеща на македонския народ.

На откриването на клуба участваха български дипломати, в това число и посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР